KAÇUV Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ve Umut Kafe

KAÇUV “Nerede yaşam varsa, orada umut vardır”
Evler ırak olsun kanser denen hastalık canımızı yakmaya devam ediyor. İnsanlığın geleceğine damga vuracak insan kansere çare bulan bilim insanı olacak diye düşünüyorum. Türkiye’de milyonlarca insan kanser denen illetle mücadele etti, kazananlar var, kaybedenler var ama mücadele sürüyor.

Çocuk ve kanser kelimesini yan yana yazmak istemezdim ama bu bir gerçek! Kanserli çocuklarımız var ve onları tedavi ettirebilmek için birçok aile büyük şehirlere gelmek zorunda kalıyor. Çocuğunu metropollerde tedavi ettirmek isteyen ailelerin aş, iş, ayakta kalma mücadelesi başlıyor.


İstanbul’da geçinmek, iş bulmak ayakta kalmak kolay mı? Değil!


Kanserli çocuklarımızın ailelerine katkı sağlamak ister misiniz? O zaman KAÇUV yani Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na destek olalım. OTOSAN tarafından bağışlanan minibüsü farkındalık için kullanıyorlar. KAÇUV bu minibüsle kanserli çocukların ailelerine destek olabilmek için Umut Kafe projesini hayata geçirmiş. Geçen gün Bakırköy Belediyesi’nin Tıp Merkezi önünde bulunan UMUT KAFE’den ürünler alarak Umut Kafe sorumlusu Tekin Yağlı Bey ile görüştüm, kendisinden bilgi almış oldum, nezaketi, ilgisi için buradan teşekkür ediyorum.


Bog yazısı güzel bir amaç için kurulmuş KAÇUV’a mini bir katkı olması dileğiyle yazılmıştır.


KAÇUV, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisi’nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kurulmuştur.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı; maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlayarak, kanserle mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamı sağlamaktadır.

Vakıf, çocukların tedavi süreçlerinde Aile Evi’nde ve Çocuk Hematoloji-Onkoloji Servislerinde psikolojik, sosyal, fiziksel ve tıbbi açıdan yaşam kalitelerini arttıracak etkinlikler yürütmektir.

Şehir dışından İstanbul’a tedavi için gelen ailelerin tedavileri süresince ücretsiz konaklayabileceği Aile Evini 2012 yılında hizmete açmıştır. Bağışlarla projelendirilen Aile Evi’nde İstanbul’da bulunan tüm kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi gören kanser hastası çocuklar ve aileleri ücretsiz olarak konaklayabilmektedir.

 “Nerede yaşam varsa, orada umut vardır” inancı ile tedavisi süren çocuklarımızın iyileşmelerini sağlamak, sağlıklı yetişkin bireyler olarak topluma kazandırmak KAÇUV’un en büyük amacı olarak ifade ediliyor.

Başta Prof.Dr. İnci Yıldız hocamız başta olmak üzere tüm KAÇUV vakfı üyelerine, çalışanlarına, KAÇUV gönüllerine teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi